Nou llibre i canvi de blog

L’editorial UOC ha publicat el llibre “Multilingüisme i Educació” (232 pp.), els autors dels quals són l’enyorat Miquel Siguan (1918 – 2010) i el catedràtic de la Universitat de Girona Ignasi Vila Mendiburu.

Aprofitem l’avinentesa per informar els nostres lectors que, tot i que continuaran essent consultables tots els posts anteriors, passem tota la nova activitat d’aquest blog al blog de Llengua i Literatura Catalanes a la UOC. Ha estat un plaer… i us hi esperem!

Pel que fa al llibre:

“Les necessitats lingüístiques de les persones accentuen la importància del desenvolupament de la competència plurilingüe. Aquest llibre aborda aquesta qüestió des de la perspectiva sociològica, psicològica i educativa. Està organitzat en tres capítols diferenciats. El primer analitza la realitat de la societat de la informació i les seves conseqüències lingüístiques. A la vegada, mostra les característiques psicolingüístiques de les persones plurilingües amb un èmfasi especial en els aspectes comuns de les llengües que parlen. El segon capítol incideix en qüestions relacionades amb l’educació bilingüe i la seva utilització per promoure el coneixement de llengües. S’estudia especialment el cas de Catalunya i es discuteixen aspectes de l’educació lingüística en els programes de canvi de llengua de la llar a l’escola. Finalment, l’últim capítol es dedica a l’aprenentatge de llengües estrangeres i a aspectes didàctics i organitzatius relacionats amb la seva adquisició.”

Deixa un comentari