La viquipèdia en català bat rècords!

La Viquipèdia, la versió en català de Wikipedia, bat per segon mes consecutiu el seu rècord de visites. Ignasi Fortuny reprodueix, al Periódico de Catalunya, les dades recollides per l’Amical Wikimedia. “El setembre, les pàgines visitades van arribar als 33,7 milions, xifra que ha augmentat fins als 45,9 milions de visites aquest mes d’octubre passat.”

És més. A http://globalvoicesonline.org/2013/11/04/wikipedia-founder-jimmy-wales-praises-catalan-viquipedia/ Violeta Camarasa explica que durant el congrés “Open Science” celebrat a la Vrije Universiteit Brussel el dia 24 d’octubre de 2013, el fundador de Wikipedia, Jimmy Wales va subratllar la Viquipèdia, la Wikipedia en català, com a exemple d’èxit. Es pot veure en vídeo a YouTube el moment en què Wales elogia la tasca de la Viquipèdia: http://www.youtube.com/watch?v=NXj4bVkg2M4
Al web de referència hi ha la transcripció de les seves paraules feta per un editor de Viquipèdia, Arnau Duran):
“…in some of our small language Wikipedias, we have very active communities, and there’s maybe only a few people there, but they are very passionate about their mother tongue, and they really want to do the work, and so they work really hard. If we have a look some of the larger minor languages of Europe, like Catalan is a good example. Catalan Wikipedia is far larger than you would have guessed from the number of people who are speaking Catalan. And it is because the Catalan people are quite passionate about their language, which has been historically under threat.”
Felicitem des dels Estudis d’Arts i Humanitats i des de la Càtedra de Multilingüisme la gran tasca de tothom que col·labora perquè la Viquipèdia en català, gairebé la més antiga del món, mantingui l’altíssima qualitat i cobertura (amb més de 400.000 articles!) actuals.
Ara cal que es faci servir cada cop més. En aquest sentit, hi ha crítiques que afirmen que els professionals dels mitjans de comunicació catalans solen recórrer a versions en altres llengües, abans que la catalana.
Segons http://stats.wikimedia.org/CA/ , el català és l’idioma número 85 del món en termes de nombre de parlants, però puja fins al número 37 si mirem el nombre relatiu d’editors que té, i encara més, fins al número 17 del món, pel que fa al nombre d’articles. Torna a baixa, fins al número 30 del món, en termes de consultes per hora. És aquesta darrera xifra la que haurem entre tots de millorar! Confiem que tots els enllaços d’aquest article hi contribueixin 😉

Un comentari a “La viquipèdia en català bat rècords!

  1. Retroenllaç: La viquipèdia en català bat r&egr...

Deixa un comentari