Simposi al Parlament Europeu

cartellEl director de la Càtedra de Multilingüisme i professor del programa de Llengua i Literatura Catalanes de la UOC, Miquel Strubell, va participar el 18 de juny en un simposi organitzat a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, sobre El multilingüisme en el context de la globalització, amb especial referència a les “llengües minoritàries”.

El simposi, “Our Languages”, va ser organitzat per l’eurodiputat de nacionalitat hongaresa i ciutadania romanesa, Csaba SÓGOR, del grup EPP (Partit Popular Europeu).

Riagain-Sogor-Strubell
L’altre ponent, Dónall Ó Riagáin, va parlar de la història del suport de la UE per les llengües menys usades, que passa per EBLUL, Mercator, diferents informes encarregats sobre les comunitats lingüístiques minoritzades (incloent-hi l’informe Euromosaic, coordinat des de Catalunya), i va acabar amb un llistat de propostes per al futur, en què constarien línies concretes de suport per a aquestes comunitats.Per la seva part el sr. Strubell va presentar els resultats principals i l’informe publicat (també PDF, en anglès i en català) de l’estudi EUNOM, una xarxa coordinada per la UOC fins finals de l’any 2012 amb cofinançament europeu. A més, va aprofitar per criticar durament la política del Partit Popular espanyol, pel que fa a la fragmentació i marginació política de la llengua castalana.

Deixa un comentari