Les organitzacions internacionals promouen l’aprenentatge de llengües

language-text-books-9970914Una mostra d’aquest interès, que és una necessitat important de les empreses i organitzacions europees, són les jornades anuals dedicades a: presentar els cursos disponibles; mostrar els avenços i recursos tecnològics per a l’aprenentatge de llengües; i presentar les noves contribucions de la recerca en diferents àrees de coneixement: psico-lingüística, educació, sociologia, etc.

El professor dels Estudis d’Arts i Humanitats i director de la Càtedra de Multilingüisme de la UOC, Miquel Strubell, ha participat el 8 de febrer en una Fira dels idiomes a l’estranger, organitzada per Education First al Palau Cibeles de Madrid, amb una ponència sobre el plurilingüisme en les famílies: estratègies, avantatges i desavantatges.

Ell hi ha presentat l’obra escrita per la doctora Marta Rovira Estratègies de transmissió lingüística, en famílies plurilingües, un treball encarregat per la Càtedra.

L’obra es pot obtenir en format de paper, escrivint a mstrubell@uoc.edu; i també pot ser obtinguda a través d’internet en versió PDF.

La presentació, en què el conferenciant ha comentat molts més recursos per a famílies que són lingüísticament mixtes, pot ser vista aquí, en format de PowerPoint.

I la principal bibliografia sobre el tema s’ha recollit aquí.

Paral·lelament, la 31 edició d’Expolangues s’ha celebrat a París,  dedicada enguany a “Les noves tecnologies al servei de les llengües” i amb la participació de l’Institut Ramon Llull.

Finalment, el 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna, promogut per la UNESCO.

Deixa un comentari