Taula rodona sobre la gestió de la diversitat lingüística

El proper dijous 27 de setembre a les 16 h, organitzem una taula rodona a la seu de la UOC de València (Carrer de la Pau, 3) per tractar la gestió de la diversitat lingüística i cultural a les organitzacions.

Cada cop va cobrant més força la necessitat de saber gestionar de la diversitat lingüística i cultural. La diversitat, vista com un actiu, una oportunitat, pot obrir moltes portes comercials, socials, culturals… Però també pot ser una via cap a la marginació i l’exclusió tant personal com col·lectiva, sobretot en un món altament competitiu i globalitzat.

Qui té un clar avantatge a l’hora de posar-se a analitzar i gestionar la diversitat són les organitzacions que treballen en entorns històricament bi- o multilingües, com és ara la major part del territori valencià.

El món empresarial, les noves tecnologies, la immigració, el món educatiu, les administracions públiques, són peces d’un complicat trencaclosques. Perquè no acabi sent un trencadís, cal professionalitzar la gestió de la diversitat, i en aquest sentit no partim de zero.

En aquesta Jornada, no només s’explicarà una oferta formativa que engloba aquests temes, sinó que donarem oportunitat a professionals que treballen en diferents sectors a exposar la realitat i actuacions de les seves organitzacions, i també, al conjunt dels assistents, de debatre els mecanismes que calen per millorar la coordinació dels esforços, i l’intercanvi de bones pràctiques.

El programa de l’acte és el següent:

1. Presentació a càrrec de la Dra. Maite Puigdevall, directora acadèmica del Postgrau en gestió de la diversitat lingüística i cultural.

2. Taula rodona sobre la gestió de la diversitat lingüística a i des de les organitzacions, moderada pel Sr. Miquel Strubell, en la que hi participaran:

  •  Sr. Ximo Martínez, Escola d’adults de l’Alcúdia
  • Sra. Dariana Groza, Escola Valenciana
  • Sr. Rubén Trenzano, Servei de Política Lingüística de la Universitat de València
  • Sra. Carme Navarro, Oficina de promoció del valencià de l’Ajuntament de Montserrat

3. Debat obert i cloenda

 És imprescindible fer la inscripció des del següent enllaç.


 

 

Un comentari a “Taula rodona sobre la gestió de la diversitat lingüística

  1. Retroenllaç: Taula rodona sobre la gestió de la diversitat lingüística | Àgora – Blog de Multilingüisme | Xarxa CRUSCAT. Coneixements, usos i representacions del català.

Deixa un comentari