Les llengües a l’empresa

Parlem amb Josep M. Canyelles dels aspectes lingüístics en els programes de RSE. Des dels Postgrau ens plantegem si la RSE i el món de l’empresa tenen en compte les llengües; si les empreses són prou conscients que la gestió de les llengües, més que no pas un problema és una solució en un mercat global; o com n’és d’important tenir experiències que puguin servir de model. La conversa de JM Canyelles amb M. Puigdevall posa sobre la taula alguns d’aquest temes.

JM. Canyelles és Màster en Polí­tiques Públiques i Socials (UPF i John Hopkins University). És expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions. Exerceix de consultor d’empresa i és promotor de diferents iniciatives: del ” Think tank Responsabilitat Global“; de collaboratio, iniciativa per als Territoris Socialment Responsables; assessor tècnic en RSE de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres de Catalunya;. col·laborador de l’Associació per les Nacions Unides en matèria d’RS; i consultor de seminaris d’RSE estratègica per a equips directius, entre d’altres activitats.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=tfc4k6aA75o ‘]

00.01  Què és la Responsabilitat Social  Empresarial?

05.07  Quins són els temes que tracta la RSE?

14.12  La RSE integra i té en compte els aspectes lingüístics?

19.42  Els temes de llengua ocupin l’espai que els correspon dins la RSE?

27.11 Quins factors ha de tenir en compte l’empresa quan es planteja dur a terme un programa de RSE?

29.44 Com pot incidir l’empresa  en la seva xarxa de realcions?

33.12 La RSE dins les entitats sense ànim de lucre

34.44 M. Puidevall: – Com és que la gestió de les llengües no és una prioritat dins l’empresa en un món global com l’actual?

41.37 Bones pràctiques de RSE i llengua.

Per saber-ne més sobre RSE: – Departament de Cultura: Responsabilitat social i llengua; – Viquièdia: Responsabilitat Social Corporativa;  – Informe ELAN.cat; – Departament de treball: Llengua i empresa; – Bones pràctiques: La Fageda, La Fageda i Danone; Publicacions.

 

 

Deixa un comentari