Dia mundial de la poesia!

A proposta de la UNESCO el 21 de març és el dia mundial dedicat a la poesia

Totes les llengües juguen amb les paraules i se’n serveixen per expressar sentiments, per transmetre sensacions i opinions, per crear noves paraules, per jugar amb els sons i la música de les paraules; les llengües serveixen per viure i per conviure i la creativitat mitjançant la llengua oral és una constant en totes les llengües, les més parlades i les menys difoses.

Per a la UNESCO, el principal objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir a reforçar la diversitat lingüística de totes les llengües mitjançant l’expressió poètica i oferir, a les llengües en perill la possibilitat d’expressar-se en la seva pròpia llengua. El Dia Internacional de la poesia té per objectiu donar suport a la poesia, a la llengua oral, de tanta tradició en totes les cultures i llengües del món; és també un objectiu de la jornada promoure l’ensenyament de la poesia i el restabliment del diàleg entre la poesia i altres manifestacions artístiques com són el teatre, la dansa, la música i la pintura entre d’altres. Finalment,  es vol promoure una imatge atractiva, actual i moderna de la poesia mitjançant el suport dels mitjans de comunicació.

Per fer possibles aquests objectius s’estan preparant diferents iniciatives institucionals i cíviques arreu del món, que posen de manifest el valor de la paraula viva.

A iniciativa de la publicació digital Lletra, a Catalunya es duran a terme diferents iniciatives per promoure la presència de la poesia catalana a les xarxes socials a partir del 17 de març.

Per saber-ne més:

Dia mundial de la poesia: http://diamundialpoesia.wordpress.com/

Departament de Cultura. Institució de les Lletres Catalanes

Journée mondiale de la poésie: http://www.uneq.qc.ca/activites-litteraires/journees-mondiales/21-mars/

Deixa un comentari