Speak to the futur!

Speak to the futur! Campanya per promoure l’aprenentatge de llengües al Regne Unit

El Regne Unit ha posat en funcionament una nova campanya per promoure l’aprenentatge de llengües: s’hi impliquen tots els àmbits educatius, des de l’educació primària fins la formació de lingüistes per part de les universitats. La iniciativa parteix de l’Acadèmia britànica i compta amb el suport de diferents organismes rellevants com són l’Association for Language Learnring, el British Council, CILT, The National Centre for Languages  o la representació de la comissió europea al Regne Unit.

El principals objectius de la campanya són:

Cada llengua ha de ser valorada com un actiu, una oportunitat! Aquest fet permetrà reconèixer que moltes llengües de la immigració que són utilitzades a les llars del Regne Unit són un recurs valuós per a la cohesió social i l’èxit econòmic del país! Per saber-ne més.

L’experiència lingüística dels infants a l’escola primària ha de ser coherent. Això facilitarà introduir l’aprenentatge d’altres llengües i cultures: l’aprenentatge primerenc de llengües i cultures afavoreix la capacitat d’emfatitzar amb els altres. Per saber-ne més.

Coneixement bàsic d’almenys dues llengües, incloen-t’hi l’anglès, per a tots els infants quan acaben l’escola secundària. Això proporcionarà a tots els infants quan acabin l’ensenyament reglat les eines lingüístiques  per viure i treballar en una societat global on la confiança en l’aprenentatge i l’ús d’altres llengües és un avantatge important. Per saber-ne més.

Tots els graduats han d’estar qualificats en una segona llengua.  Això prepararà als futurs líders en el món dels negocis, les professions, les organitzacions de voluntariat, l’educació i la investigació… i els permetrà desenvolupar-se i comunicar-se amb seguretat en la complexa societat global. Per saber-ne més.

Augmentar el nombre de lingüistes altament qualificats. Es necessiten més professionals de les llengües. Aquest fet permetrà donar resposta a la creixent necessitat de professionals de la llengua, especialment d’intèrprets i traductors (anglès <-> altres llengües) així com de professors i investigadors especialitzats en llengües i cultures. Per saber-ne més.

La campanya es pot seguir també des del Twitter i s’hi inclouen diferents propostes per a la participació: Get involved!

Deixa un comentari