Linguamón – Casa de les Llengües

Us proposo començar aquest bloc presentant-vos el web de Linguamón – Casa de les Llengües, que és un dels organismes promotors d’aquest Postgrau.

Linguamón promou una visió del multilingüisme respectuós amb totes les llengües i ho fa a través del web multilingüe que inclou llengües dels cinc continents i amb graus diversos de reconeixement oficial. El web mostra un món lingüísticament plural i el decàleg fundacional explicita els principis que orienten la seva activitat.

Una de les línies d’actuació de Linguamón s’adreça al públic general per apropar-los a la font de coneixement i de riquesa que són les llengües. En concret, des de l’espai dedicat a la diversitat lingüística trobem diferents recursos:  Llengües del món, Mapes Vius! Col·leccions audiovisuals, Exposicions i Aprendre a l’escola.Llengües del món, com el seu nom indica, ofereix informació sobre les llengües del món. Ja hi ha documentades més de 1000 llengües i s’ha començat per les llengües d’Europa, de la Mediterrània i de la immigració resident a Catalunya. Hi ha també documentades força llengües d’Amèrica del Sud i s’estan documentant les llengües d’Àsia. El Grup d’Estudi de les Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona (GELA) du a terme aquesta tasca. Un bon complement d’aquesta informació és l’aplicació interactiva Mapes Vius! que permet veure el món des de la perspectiva de les llengües: les llengües d’un determinat territori o bé, els territoris de les llengües.

Les col·leccions audiovisuals  –Veus unides, Veus expertes i Veus del català entre d’altres –  són enregistraments audiovisuals que, a més dels testimonis que aporten, ofereixen moltes possibilitats per aprofundir sobre les llengües i les societats multilingües. És una font de recursos audiovisuals per a la formació, l’educació intercultural i la difusió sobre la diversitat lingüística.

Des d’exposicions accedireu a la informació sobre les exposicions itinerants de Linguamón i també a l’exposició virtual La Mar de llengües. Parlar a la mediterrània. Aquesta exposició interactiva té per objectiu apropar els visitants a les societats i cultures de la Mediterrània des de les seves llengües.

I finalment, Aprendre a l’escola que inclou recursos interactius amb una orientació lúdica, pensats per als més petits.

Ens queda parlar dels recursos i continguts adreçats als professionals de la llengua: Multilingüisme i gestió; ho farem en el proper missatge.

Deixa un comentari