Nou llibre i canvi de blog

L’editorial UOC ha publicat el llibre “Multilingüisme i Educació” (232 pp.), els autors dels quals són l’enyorat Miquel Siguan (1918 – 2010) i el catedràtic de la Universitat de Girona Ignasi Vila Mendiburu.

Aprofitem l’avinentesa per informar els nostres lectors que, tot i que continuaran essent consultables tots els posts anteriors, passem tota la nova activitat d’aquest blog al blog de Llengua i Literatura Catalanes a la UOC. Ha estat un plaer… i us hi esperem!

Continua llegint

Raons lingüístiques a favor d’un estat propi, 10 d’abril

La Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS) us convida a l’acte de presentació del Butlletí núm. 13 del Cercle XXI: Raons lingüístiques a favor d’un estat propi.

Es farà dijous 10 d’abril a les 19 h a la sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans. Hi intervindran els autors Josep Gifreu, Isidor Marí, Agustí Pou i Francesc Xavier Vila.

Cercle XXI: http://www.cercle21.cat

Lenguas y modelo escolar

Fa molts mesos que Miquel Strubell i Trueta, Ignasi Vila i Mendiburu, i Xavier Vila i Moreno vam escriure una rèplica a un article que havia sortit en un diari de Madrid. Malgrat els nostres intents, no es va arribar a publicar. Creiem que té un cert interès el que s’hi exposa, i per tant demanem al lector que, després de llegir-lo, el difongui… si vol, és clar! ….

Continua llegint

Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües

El Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües es fa a Barcelona els dies 19 i 20 de març de 2014, en el marc dels actes de commemoració del Tricentenari.

Informació i inscripcions

Programa

IN ENGLISH (click below):

Continua llegint

La traducció com a sortida professional

Es farà la taula rodona “La traducció com a sortida professional” dijous dia 13 de febrer a Madrid i dijous dia 20 de febrer a Barcelona. Als enllaços trobareu més informació i també el sistema per inscriure-s’hi.

Moderarà les sessions Antoni Oliver, director del Màster de Traducció Especialitzada de la UOC.

I ja que parlem de traduccions…

Continua llegint

Frozen: Congelat!

Canviem de to i us oferim un desenfadat exemple de multilingüisme: la cançó “Let It Go” del darrer film de Disney, ‘Frozen’, cantada en 25 llengües diferents, incloent-hi la catalana. Una manera subtil, també, de proposar-vos que l’aneu a veure amb els nens, en la seva versió doblada al català! http://www.youtube.com/watch?v=c_bjSoB1La8