Raons lingüístiques a favor d’un estat propi, 10 d’abril

La Societat Catalana de Sociolingüística (SOCS) us convida a l’acte de presentació del Butlletí núm. 13 del Cercle XXI: Raons lingüístiques a favor d’un estat propi.

Es farà dijous 10 d’abril a les 19 h a la sala Puig i Cadafalch de l’Institut d’Estudis Catalans. Hi intervindran els autors Josep Gifreu, Isidor Marí, Agustí Pou i Francesc Xavier Vila.

Cercle XXI: http://www.cercle21.cat

Lenguas y modelo escolar

Fa molts mesos que Miquel Strubell i Trueta, Ignasi Vila i Mendiburu, i Xavier Vila i Moreno vam escriure una rèplica a un article que havia sortit en un diari de Madrid. Malgrat els nostres intents, no es va arribar a publicar. Creiem que té un cert interès el que s’hi exposa, i per tant demanem al lector que, després de llegir-lo, el difongui… si vol, és clar! ….

Continua llegint

Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües

El Simposi Internacional sobre Drets Lingüístics i Cohesió Social en Societats Plurilingües es fa a Barcelona els dies 19 i 20 de març de 2014, en el marc dels actes de commemoració del Tricentenari.

Informació i inscripcions

Programa

IN ENGLISH (click below):

Continua llegint

La traducció com a sortida professional

Es farà la taula rodona “La traducció com a sortida professional” dijous dia 13 de febrer a Madrid i dijous dia 20 de febrer a Barcelona. Als enllaços trobareu més informació i també el sistema per inscriure-s’hi.

Moderarà les sessions Antoni Oliver, director del Màster de Traducció Especialitzada de la UOC.

I ja que parlem de traduccions…

Continua llegint

Frozen: Congelat!

Canviem de to i us oferim un desenfadat exemple de multilingüisme: la cançó “Let It Go” del darrer film de Disney, ‘Frozen’, cantada en 25 llengües diferents, incloent-hi la catalana. Una manera subtil, també, de proposar-vos que l’aneu a veure amb els nens, en la seva versió doblada al català! http://www.youtube.com/watch?v=c_bjSoB1La8

“Les llengües dels graduats”

El col·lega de la Universitat de Barcelona, F. Xavier Vila, ha publicat al diari ARA aquest interessant article, sobre “Les llengües dels graduats” que podeu llegir clicant aquí: http://slcat.blogspot.com.es/2013/11/les-llengues-dels-graduats.html